home > Informatie en tips over pocketfolds

Vraag en Antwoord over pocketfolds!

Op deze pagina hebben we vragen en antwoorden verzamled over pocketfolds. Hebben jullie een vraag die er nog niet bij staat? Neem  gerust contact op, we beantwoorden ze graag.

Pocketfold vragen en antwoorden


WAT IS EEN POCKETFOLD?

Een pocketfold is eigenlijk een luxe mapje waar je jullie trouwkaart in presenteert met verschillende kaartjes waar aanvullende informatie op staat. De hoofduitnodiging word in de pocketfold bevestigd en de aanvullende informatie kaartjes steek je in de zijkant in het desbetreffende vakje, ook wel pocket genoemd.


WAT KOST EEN POCKETFOLD?

Alle pocketfolds kosten €2,- per stuk


WAAR KAN IK DE POCKETFOLD MAPJES BESTELLEN?

De pocketfold mapjes kan je hier bestellen. Er zijn 4 soorten, maak hier een keuze uit en klik op de afbeelding en volg het bestelproces. Je kunt een proefversie bestellen voor € 2,-. Je kan tegelijkertijd ook je proefdrukken van de kaarten bestellen.


WELK FORMAAT EN TYPE ZIJN ER BESCHIKBAAR?

Een pocketfold is er in 2 maten. De staande variant is 12 x 18,5 cm en de vierkante variant is 14,5 x 14,5 cm. Je kan kiezen uit 2 papiersoorten welke in beide formaten beschikbaar zijn: Oud-Hollands en Kraft.


WAAR VIND IK DE KAARTEN VOOR IN EEN POCKETFOLD?

We hebben al een aantal leuke ontwerpen voor je gemaakt speciaal voor deze chique pocketfold mapjes. Het grote verschil met onze ander trouwkaarten is dat de achterkant van de hoofdkaart blanco is omdat je deze vastplakt in de pocketfold.
Bekijk de collectie hier >>>


WELKE FORMAAT KAARTEN MOET IK BESTELLEN?

In de staande variant van 12 x 18,5 bestel je een hoofdkaart van 11x17. In de pocket bestel je ook een grote kaart van 11x17 en daarbij kan je variëren met verschillende kaartjes aan de zijkant. In de vierkante variant van 14,5 x 14,5 cm plak je een hoofduitnodiging van 13 x 13. Het grootste kaartje wat je in de zijkant kan plaatsen is ook 13x13. Ook hier kan je nog variëren met diverse formaten.


KAN IK OOK TRAPSGEWIJZE KAARTJES BESTELLEN VOOR IN DE POCKETFOLD?

Willen jullie trapsgewijs kaartjes in de pocketfold? Dat kan! we zetten graag daarvoor een design klaar in jullie eigen account. Neem daarvoor wel contact op, want dit kan niet via de webshop gedrukt worden en gaat op speciale bestelling.


IK HEB EEN ANDER MOOI ONTWERP GEZIEN, KAN IK DIE OOK BESTELLEN ?

Naast de speciale collectie is het mogelijk om elke enkele kaart uit de collectie te gebruiken. Belangrijk is wel dat je de achterkant van een kaart blanco laat omdat dit beter is met het plakken van de trouwkaart omdat de lijm dan beter hecht aan het papier.


KUN JE EEN POCKETFOLD ZO VERSTUREN?

Helaas niet, omdat het mapje niet geheel afsluit kunnen de kaartjes er aan de zijkant uitvallen en daarom is het niet geschikt om zo te versturen. Bestel daarom ook los je enveloppen. Vierkante pocketfolds hebben een envelop nodig van 16 x 16 cm en rechthoekige een envelop van 15,6 x 22 cm. Deze moeten apart worden toegevoegd aan de winkelmand via de enveloppenpagina


MOETEN WE NOG ERGENS REKENING MEE HOUDEN?

Bij een pocketfold is het zo dat dit niet meer met 1 postzegel verzonden kan worden. Afhankelijk van het aantal kaartjes wat je in de pocketfold plaats neemt het gewicht toe. In sommige gevallen gaan er zelfs 3 postzegels op. Weeg daarom je pocketfold inclusief envelop goed. PostNL berekend het volgende:
Tot 20 gram – 1 postzegels
20 – 50 gram – 2 postzegels
50 – 100 gram – 3 postzegels
100 – 350 gram – 4 postzegels
350 gram – 2 kg – 5 postzegels


HEB JE NOG TIPS VOOR ONS?

Jazeker heb ik nog tips!

- plak de trouwkaart vast met een lijmstick of speciale papierlijm. Let op! Vloeibare lijm kan doordrukken en vlekken geven.
- sluit je pocketfold met een lintje, strik, waxzegel of een andere manier
- je kan er ook een leuk takje of gedroogde bloem bij plaatsen voor een unieke afwerking
- bevestig een logo label op de voorkant 
- wees creatief!
- voor meer creatieve ideeen volg ons via facebook, pinterest of instagram!