Over Marjolein

3 jaar geleden startte mijn avontuur pas echt!


Een creatief beroep heb ik eigenlijk altijd gehad. Ik startte als interieurontwerper op mijn 19e en studeerde verder in de avonduren als conceptstylist om mooiere dingen te kunnen bedenken en uit te voeren wat ik als interieurontwerper nodig had om nog mooiere projecten te bedenken, ontwerpen en maken. Na wat wisseling in banen kwam ik tijdens de bankencrisis even thuis te zitten. Maar stil zitten is niet mijn ding en al snel startte ik met Leintjes, eerst met een collectie geboortekaartjes. Toen ikzelf ten huwelijk werd gevraagd ontdekte ik dat er weinig te verkrijgen was qua trouwkaarten wat mij aansprak. Ik besloot toen ook trouwkaarten toe te voegen aan mijn collectie en uiteraard ontwierp ik mijn eigen trouwkaart zelf in 2011.

 

Toen in startte met Leintjes was de wereld van trouwkaarten nog totaal anders, klanten kwamen langs om hun wensen te bespreken en ik maakte een ontwerp op maat of klanten kozen een kaartje online uit die ik vervolgens zelf opmaakte, een proefdruk bestelde bij de drukker en uiteindelijk ook de oplage naar de drukkerij stuurde. Heel veel handwerk dus.


Sinds 2015 heb ik de webshop met het systeem zoals deze nu is, dit nam mij vooral heel veel werk uit handen. Al snel groeide het naar meer en kwam er ondersteuning vanuit de klantenservice erbij. Waar ik enorm dankbaar voor ben!
 

Over Marjolein


Nu ontwerp ik al 14 jaar trouwkaarten en geboortekaartjes maar 3 jaar geleden startte pas echt mijn grote avontuur doordat ik zelf ging illustreren met potlood. Ik miste iets in mij ontwerpen omdat het niet 100% eigen was. Nu heb ik mijn liefde en passie gevonden om iets moois te creëren op papier en dat verder te vertalen naar mooie ontwerpen. Ik hou van die kleine details en vind het fijn dat mijn mijn illustraties net niet perfect zijn zodat je nog echt ziet dat het handwerk is.


Trots ben ik inmiddels op wat ik heb bereikt en wat er allemaal nog steeds op mijn pad komt. Regelmatig kan je me vinden op een trouwbeurs en sta ik regelmatig in een magazine en sta op diverse trouwplatforms. Onlangs heb ik een award in ontvangst mogen nemen voor beste trouwkaarten leverancier. Wat een bekroning! waar ik erg trots op ben.


Altijd heb ik ideeën in mijn hoofd zitten maar heel vaak tijd te kort maar met tekenen en illustreren heb ik eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Naast de unieke kaarten en ontwerpen die in de webshop staan maak ik ook illustraties op maat. Wil je dus ook iets unieks stuur dan je aanvraag in via het aanvraagformulier.

GA NAAR HET AANVRAAGFORMULIER


Naast mijn fantastische werk ben ik getrouwd met Joffre die me ook vaak helpt op beurzen. Samen hebben we onze kat Mau die al 20 jaar is. Je ziet haar als je me volgt regelmatig voorbij komen en ook op foto's hier op de website. In mijn vrije tijd hou ik van een lekker diner met een wijntje, gezellig afspreken met vriendinnen, heerlijk wandelen en theater. Naast dat is muziek erg belangrijk voor me, je kan me vinden op een dancefeest, rockfestival of concert maar ik zing net zo hard mee met een Nederlandse klassieker. Niet te vergeten ik hou enorm van de wereld ontdekken en reis graag van een verre reis tot een citytrip. Dit inspireert me enorm en probeer ik mee te nemen in mijn ideeën voor Leintjes.

Wil je meer van me weten? Stel gerust een vraag en vind je het leuk om te volgen?
Het meest ben ik aanwezig op de platforms instagram en pinterest.

Liefs, Marjolein
 

Over Marjolein