home > Veelgestelde Vragen - FAQ

Veelgestelde Vragen aan Leintjes.nl - FAQ

We hebben de meest gestelde vragen verzameld op deze pagina! staat jullie vraag er niet bij?  neem dan gerust contact met ons op door middel van het contactformulier of van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar van 9.00 – 21.00 uur via info@leintjes.nl of  085 - 043 8000. We staan graag voor jullie klaar!

 

Vragen over ontwerp

Vragen algemeen

   

 

Ontwerpen

HOE MAAK IK ZELF EEN KAART?
Bekijk op de pagina uitleg zelf kaart maken de instructies om zelf jullie mooiste trouwkaart te maken.
naar boven
 

TROUWHUISSTIJL
Je favoriete kaart gevonden, maar is daar geen complete trouwhuisstijl van? Neem hierover contact op, dan maak ik zo snel mogelijk GRATIS de kaartjes bij in het gekozen ontwerp.
naar boven
 

ONTWERP OPSLAAN
Je kunt meerdere ontwerpen opslaan als jullie een account hebben aangemaakt. Ook handig wanneer je meerdere varianten van dezelfde kaart willen maken. Of als je op een later moment verder willen gaan met het ontwerp.
naar boven
 

KAARTEN BEWERKEN LUKT NIET
De kaarten kunnen met de ontwerptool worden aangepast naar je eigen stijl. Een aantal kaarten bevat vaststaande elementen die niet aangepast kunnen worden, maar het merendeel van de kaarten kan worden aangepast. De achtergrond, kleuren, lettertypes, lettergroottes, teksten en afbeeldingen kunnen allemaal worden aangepast. Lukt het niet? Neem dan contact op, ik help jullie graag!
naar boven
 

ANDERE LETTERTYPES KIEZEN
De lettertypes uit de ontwerptool zijn standaard. Hier kunnen zelf geen lettertypes aan toegevoegd worden.
naar boven
 

EIGEN AFBEELDING / CLIPART TOEVOEGEN
Wil je zelf een foto of clipart uploaden? dat kan! In de ontwerptool kan een eigen afbeelding geüpload worden. Dit kan in het rechtermenu, het tabje: afbeeldingen en versieringen aan te klikken, klik op de roze button met voeg foto toe, selecteer op je computer welke afbeelding je wilt uploaden en klik op uploaden. De afbeelding verschijnt dan vanzelf in je kaart en kan je op het juiste formaat maken.
naar boven
 

SPECIFICATIE EIGEN FOTO
Een foto van goede kwaliteit is 300 dpi op ware grootte. Weet je niet zeker of je foto de juiste kwaliteit heeft? Mail dan naar info@leintjes.nl.
naar boven
 

UITLIJNING CHECKEN
Boven de kaart staat naast preview: hulpraster. Klik deze aan en je ziet ruitjes over de kaart verschijnen. De rode lijnen zijn de midden lijnen, de overige lijnen kan je gebruiken voor overige uitlijning. Klik het icoontje van de hulpraster weer aan en de lijnen worden weer onzichtbaar.
naar boven
 


Elke kaart is op de achterkant voorzien van mijn logo. De ontwerpen zijn allemaal exclusief door mij dus leintjes.nl gemaakt en daar ben ik trots op! Het is mogelijk om de kleur en de plaats van het logo aan te passen. Neem hiervoor, voor het bestellen, contact met mij op dan kan ik dit aanpassen. Wil je het logo echt niet op de kaart hebben? Dan kan het logo tegen een meerprijs van € 45,- verwijderd worden. Neem hiervoor contact op voordat je de kaarten gaan bestellen. Het is namelijk niet mogelijk om na bestelling nog te wijzigen.
naar boven
 

KLEUREN BEELDSCHERM EN DRUK
De kleurweergave op het beeldscherm kan afwijken van de kleur op de druk. Dit omdat elk scherm zijn eigen instellingen heeft. Daarom raad ik aan altijd een proefdruk te bestellen. Zo weet jee zeker dat de kaart de juiste kleur heeft.
naar boven
 

PAPIER
Ik lever de kaartjes op verschillende papiersoorten, elke papiersoort heeft zijn eigen eigenschappen. Door een papiersoort te kiezen kan ook de kleur anders worden van je keuze.
Is de papiersoort zoals biotop een beetje geel dan zijn de kleuren ook geler dan een druk op wit papier. lees meer over papiersoorten op de speciale papiersoorten pagina.
Daarnaast kunnen kleuren op verschillende papiersoorten anders uitpakken, bestel daarom altijd een proefdruk om goed alles te kunnen beoordelen.
naar boven
 

KOSTEN PROEFDRUK
Een eerste proefdruk kost € 1,- bij een standaard druk bij foliedruk is dit € 2,50. Hiervoor ontvang je een proefdruk van jullie kaart op het door jullie gekozen papier, een proefpakketje met de verschillende papiersoorten die wij aanbieden en de envelopkleuren. Een proefdruk kan je bestellen voor kaarten waar je er eventueel later meer van wilt bestellen. Bestel je meer dan 1 proefdruk dan wordt er voor de volgende proefdrukken de reguliere prijs berekend. Een proefdruk is bedoeld om te zien hoe de kleur, tekst en afbeeldingen van je kaart uitkomen op een bepaalde papiersoort.
Standaard proefdrukken die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag aangeboden. Bij exclusieve kaarten die besteld zijn voor 18.00 uur is dit de eerstvolgende werkdag.
naar boven
 

BESTELDE PROEFDRUK
De bestelde proefdruk kan je terugvinden in je account. Bij account ga je naar bestelling. Hier vind je een overzicht van je bestelling. Klik op de kaart om deze te bekijken of verder te bewerken.
naar boven
 

PDF VAN JE KAART BESTELLEN
Je kunt een pdf van je kaartje aanvragen, bijvoorbeeld om naar vrienden in het buitenland te mailen of voor ander gebruik. Dit is mogelijk voor orders vanaf €75. Onze drukbestanden zijn niet geschikt om meteen een pdf van te maken, dus het kost tijd om jullie persoonlijke bestand om te zetten naar pdf. Hier vraag ik €12,95 voor.
naar boven
 


Algemeen

WELKE BETAALMOGELIJKHEDEN ZIJN ER ?
Ik bied diverse betaalmogelijkheden aan.
iDeal (meest gekozen optie binnen Nederland)
Creditcard (Visa en Mastercard)
Eenmalige incasso (na akkoord incasseren wij eenmalig het verschuldige bedrag)
naar boven
 

KLEUR ENVELOP AANPASSEN
Het is mogelijk om de kleur van de envelop aan te passen. Je kan kiezen uit 30+ kleuren.
Het is overigens niet verplicht om enveloppen mee te bestellen, kies dan geen enveloppen in het bestelscherm.
naar boven
 

VOORAF ENVELOPPEN BESTELLEN
Het is mogelijk om enveloppen vooraf te bestellen. Zo kan je de enveloppen alvast gaan schrijven. Ik raad altijd aan om een aantal enveloppen extra te bestellen. Mocht er iets mis gaan met schjrijven of je wil jullie last minute nog iemand ueen kaartje sturen dan heb je er altijd een paar extra in huis. Bestel hier je enveloppen vooraf!
Enveloppen* die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn *(minimaal 20 stuks), worden dezelfde dag nog aangeboden.
naar boven
 

PRIJZEN
Via de prijscalculator bij de kaart van je keuze berekent de prijscalculator gemakkelijk de prijs. Ook in je account, in je eigen collectie kan je per kaart de prijs berekenen.
naar boven
 

VERZENDINFORMATIE
Informatie over de verzending van de proefdrukken en kaarten vind je op de pagina verzendinformatie.
naar boven
 

BEZORGING
De proefdrukken worden als brievenbuspakketjes bezorgd door DHL. De proefdrukken passen door de brievenbus. Pakketjes met kaarten & enveloppen worden bezorgd door PostNL of DHL. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echter, Leintjes heeft geen invloed op de snelheid en juistheid van de bezorging. In het overgrote deel van de gevallen worden de bestellingen op tijd geleverd. Mocht het voorkomen dat dit niet geval is dan vernemen wij dit graag van je zodat we per omgaande actie kunnen ondernemen. Neem daarvoor contact met ons op.
naar boven
 

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING BEZORGD ?
Voor alle pakketbestellingen geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en aangeboden (bij standaard kaarten). Bij exclusieve kaarten is het  voor 18.00 uur besteld op een werkdag dan wordt het de eerstvolgende werkdag aangeboden. Normaal gesproken wordt op de eerstvolgende werkdag je bestelling bezorgd. Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid zelf de verzenddatum van je bestelling te kiezen.
naar boven
 

BEZORGING BUITENLAND
Ook als je in het buitenland woont, kan je bij Leintjes bestellen. Kijk op onze pagina “prijzen” voor de verzendkosten.
Hou wel rekening met een langere levertijd van de bezorging van het pakket.
naar boven
 

KLACHTEN OVER BEZORGING
Heb je een vraag over je pakket met kaartjes omdat ze er nog niet zijn? Mail ons dan op info@leintjes.nl of bel ons op 085 - 043 8000.
naar boven