home > Veelgestelde Vragen - FAQ

Veelgestelde Vragen aan Leintjes.nl - FAQ

We hebben de meest gestelde vragen verzameld op deze pagina! staat jullie vraag er niet bij?  neem dan gerust contact met ons op door middel van het contactformulier of van maandag tot en met vrijdag zijn wij bereikbaar van 9.00 – 21.00 uur via info@leintjes.nl of  085 - 043 8000. We staan graag voor jullie klaar!

 

Vragen over ontwerp

Vragen algemeen

   

 

Ontwerpen

HOE MAAK IK ZELF EEN KAART?
Bekijk op de pagina uitleg zelf kaart maken de instructies om zelf jullie mooiste trouwkaart te maken.
 

TROUWHUISSTIJL
Jullie favoriete kaart gevonden, maar is daar geen complete trouwhuisstijl van? Neem hierover contact met ons op, dan maken wij zo snel mogelijk GRATIS de kaartjes bij voor jullie in het door jullie gekozen ontwerp.
 

ONTWERP OPSLAAN
Je kunt meerdere ontwerpen opslaan als jullie een account hebben aangemaakt. Ook handig wanneer jullie meerdere varianten van dezelfde kaart willen maken. Of als jullie op een later moment verder willen gaan met het ontwerp.
 

KAARTEN BEWERKEN LUKT NIET
De kaarten kunnen met de ontwerptool worden aangepast naar jullie eigen stijl. Een aantal kaarten bevat vaststaande elementen die niet aangepast kunnen worden, maar het merendeel van de kaarten kan worden aangepast. De achtergrond, kleuren, lettertypes, lettergroottes, teksten en afbeeldingen kunnen allemaal worden aangepast. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op, wij helpen jullie graag!
 

ANDERE LETTERTYPES KIEZEN
De lettertypes uit de ontwerptool zijn standaard. Hier kunnen zelf geen lettertypes aan toegevoegd worden.
 

EIGEN AFBEELDING / CLIPART TOEVOEGEN
Willen jullie zelf een foto of clipart uploaden? dat kan! In de ontwerptool kan een eigen afbeelding geüpload worden. Dit kan in het rechtermenu, het tabje: afbeeldingen en versieringen aan te klikken, klik op de roze button met voeg foto toe, selecteer op je computer welke afbeelding je wilt uploaden en klik op uploaden. De afbeelding verschijnt dan vanzelf in je kaart en kan je op het juiste formaat maken.
 

SPECIFICATIE EIGEN FOTO
Een foto van goede kwaliteit is 300 dpi op ware grootte. Weten jullie niet zeker of jullie foto de juiste kwaliteit heeft? Mail dan naar info@leintjes.nl.
 

UITLIJNING CHECKEN
Boven de kaart staat naast preview: hulpraster. Klik deze aan en je ziet ruitjes over de kaart verschijnen. De rode lijnen zijn de midden lijnen, de overige lijnen kan je gebruiken voor overige uitlijning. Klik het icoontje van de hulpraster weer aan en de lijnen worden weer onzichtbaar.
 


Elke kaart is op de achterkant voorzien van ons logo. De ontwerpen zijn allemaal exclusief door leintjes.nl gemaakt en daar zijn we trots op! Het is mogelijk om de kleur en de plaats van het logo aan te passen. Neem hiervoor, voor het bestellen, contact met ons op dan kunnen wij dit voor jullie aanpassen. Willen jullie het logo echt niet op de kaart hebben? Dan kan het logo tegen een meerprijs van € 45,- verwijderd worden. Neem hiervoor contact met ons op voordat jullie de kaarten gaan bestellen. Het is namelijk niet mogelijk om de bestelling daarna nog te wijzigen.
 

KLEUREN BEELDSCHERM EN DRUK
De kleurweergave op het beeldscherm kan afwijken van de kleur op de druk. Daarom raden wij aan altijd een proefdruk te bestellen. Zo weten jullie zeker dat de kaart de juiste kleur heeft.
 

PAPIER
We leveren de kaartjes op verschillende papiersoorten, elke papiersoort heeft zijn eigen eigenschappen. Door een papiersoort te kiezen kan ook de kleur anders worden van jullie keuze.
Is de papiersoort zoals biotop een beetje geel dan zijn de kleuren ook geler dan een druk op wit papier. lees meer over papiersoorten op de speciale papiersoorten pagina.
Daarnaast kunnen kleuren op verschillende papiersoorten anders uitpakken, bestel daarom altijd een proefdruk om goed alles te kunnen beoordelen.
 

KOSTEN PROEFDRUK
Een eerste proefdruk kost € 1,- bij een standaard druk bij foliedruk is dit € 2,50. Hiervoor ontvang je een proefdruk van jullie kaart op het door jullie gekozen papier, een proefpakketje met de verschillende papiersoorten die wij aanbieden en de envelopkleuren. Een proefdruk kan je bestellen voor kaarten waar je er eventueel later meer van wilt bestellen. Bestel je meer dan 1 proefdruk dan wordt er voor de volgende proefdrukken de reguliere prijs berekend. Een proefdruk is bedoeld om te zien hoe de kleur, tekst en afbeeldingen van je kaart uitkomen op een bepaalde papiersoort.
Standaard proefdrukken die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag aangeboden. Bij foliedruk kaarten die besteld zijn voor 18.00 uur is dit de eerstvolgende werkdag.
 

BESTELDE PROEFDRUK
De bestelde proefdruk kan je terugvinden in je account. Bij account ga je naar bestelling. Hier vind je een overzicht van je bestelling. Klik op de kaart om deze te bekijken of verder te bewerken.


Algemeen

WELKE BETAALMOGELIJKHEDEN ZIJN ER ?
We bieden op onze site diverse betaalmogelijkheden aan.
iDeal (meest gekozen optie binnen Nederland)
Creditcard (Visa en Mastercard)
Eenmalige incasso (na akkoord incasseren wij eenmalig het verschuldige bedrag)
 

KLEUR ENVELOP AANPASSEN
Het is mogelijk om de kleur van de envelop aan te passen. Jullie kunnen kiezen uit 29 kleuren.
Het is overigens niet verplicht om enveloppen mee te bestellen, geef dan bij het aantal 0 in.
 

VOORAF ENVELOPPEN BESTELLEN
Het is mogelijk om enveloppen vooraf te bestellen. Zo kunnen jullie de enveloppen alvast gaan schrijven. Wij raden aan om altijd een aantal enveloppen extra te bestellen. Mocht er iets mis gaan of willen jullie last minute nog iemand uitnodigen dan heb je er altijd een paar extra in huis. Bestel hier je enveloppen vooraf!
Enveloppen* die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn *(minimaal 20 stuks), worden dezelfde dag nog verzonden.
 

PRIJZEN
Via de prijscalculator bij de kaart van jullie keuze berekent de prijscalculator gemakkelijk de prijs voor jullie. 
 

VERZENDINFORMATIE
Informatie over de verzending van de proefdrukken en kaarten vind je op de pagina verzendinformatie.
 

BEZORGING
De proefdrukken van Leintjes.nl worden bezorgd door PostNL. De proefdrukken passen door de brievenbus. Pakketjes met trouwkaarten & enveloppen worden bezorgd in de meeste gevallen door de pakketdienst van PostNL. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echter, Leintjes heeft geen invloed op de snelheid en juistheid van de bezorging. In het overgrote deel van de gevallen worden de bestellingen op tijd geleverd. Mocht het voorkomen dat dit niet geval is dan vernemen wij dit graag van je zodat we per omgaande actie kunnen ondernemen. Neem daarvoor contact met ons op.
 

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING BEZORGD ?
Voor al onze pakketbestellingen geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en aangeboden (bij standaard kaarten). Bij foliedrukkaarten is het  voor 18.00 uur besteld op een werkdag dan wordt het de eerstvolgende werkdag aangeboden. Normaal gesproken wordt op de eerstvolgende werkdag je bestelling bezorgd. Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid zelf de verzenddatum van je bestelling te kiezen. Proefdrukken gaan per reguliere post en worden dus door de postbezorger bij je bezorgd. 
 

BEZORGING BUITENLAND
Ook als je in het buitenland woont, kan je bij Leintjes bestellen. Kijk op onze pagina “prijzen” voor de verzendkosten.
Hou wel rekening met een langere levertijd van de bezorging van het pakket.
 

KLACHTEN OVER BEZORGING
Heb je een vraag over je pakket met kaartjes omdat ze er nog niet zijn? Mail ons dan op info@leintjes.nl of bel ons op 085 - 043 8000. Een klacht over de bezorging van je proefdrukbestelling kun je altijd bij PostNL deponeren. Je kunt dat snel eenvoudig online doen via: www.postnl.nl/voorthuis/brieven/postbezorging