Veelgestelde Vragen aan Leintjes.nl - FAQ

Ik heb de meest gestelde vragen verzameld op deze pagina om je zo goed mogelijk te kunnen helpen! staat je vraag er niet bij?  neem dan gerust contact op door middel van het contactformulier of stuur een mailtjenaar info@leintjes.nl.

Vragen algemeen

Het is mogelijk om enveloppen vooraf te bestellen. Zo kan je de enveloppen alvast gaan schrijven. Ik raad altijd aan om een aantal enveloppen extra te bestellen. Mocht er iets mis gaan met schrijven of je wil jullie last minute nog iemand een kaartje sturen dan heb je er altijd een paar extra in huis. Bestel hier je enveloppen vooraf! Enveloppen die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag nog verzonden.

Via de prijscalculator bij de kaart van je keuze berekent de prijscalculator gemakkelijk de prijs. Ook in je account, in je eigen collectie kan je per kaart de prijs berekenen.

De proefdrukken worden als brievenbuspakketjes bezorgd door DHL. De proefdrukken passen door de brievenbus. Pakketjes met kaarten & enveloppen worden bezorgd door PostNL of DHL. Deze postvervoerders dragen de uiterste zorg over jouw bestellingen. Echterheb ik geen invloed op de snelheid en juistheid van de bezorging. In het overgrote deel van de gevallen worden de bestellingen op tijd geleverd. Mocht het voorkomen dat dit niet geval is dan hoor ik dit graag van je zodat ik zo snel mogelijk actie kan ondernemen. Neem daarvoor contact op.

Voor alle pakketbestellingen geldt: elke werkdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog in productie. Bij standaard kaarten worden deze dezelfde nog verzonden. Kaarten met een exclusieve afwerking is 2 tot 3 werkdagen voordat je bestelling wordt verzonden. Je ontvangt vanaf 20 stuks een track en trace.

Ook als je in het buitenland woont, kan je bij Leintjes bestellen. Kijk op onze pagina “prijzen” voor de verzendkosten. Houd wel rekening met een langere levertijd van de bezorging van het pakket.

Heb je een vraag over je pakket met kaartjes omdat ze er nog niet zijn? Of zijn ze beschadigd aangekomen? Mail ons dan op info@leintjes.nl met foto's of bel naar 0180-736082.

Ik bied diverse betaalmogelijkheden aan. iDeal (meest gekozen optie binnen Nederland) Creditcard (Visa en Mastercard) Eenmalige incasso (na akkoord wordt eenmalige het verschuldige bedrag geïncasseerd)

Ontwerpvragen

Op de pagina zelf maken staan allemaal blanco kaarten om zelf jullie unieke ontwerp te maken. Je kan kiezen uit papieren kaartjes, houten kaarten en kalkpapier. Zo kan je van start gaan met je eigen unieke ontwerp. Gan naar zelf ontwerpen.

Je favoriete kaart gevonden, maar is daar geen complete trouwhuisstijl van? Neem hierover contact op, dan maak ik zo snel mogelijk GRATIS de kaartjes bij in het gekozen ontwerp.

Je kunt meerdere ontwerpen opslaan als jullie een account hebben aangemaakt. Ook handig wanneer je meerdere varianten van dezelfde kaart willen maken. Of als je op een later moment verder willen gaan met het ontwerp. Kom je er niet uit? Neem dan contact op!

De kaarten kunnen met de ontwerptool worden aangepast naar je eigen stijl. Een aantal kaarten bevat vaststaande elementen die niet aangepast kunnen worden, maar het merendeel van de kaarten kan worden aangepast. De achtergrond, kleuren, lettertypes, lettergroottes, teksten en afbeeldingen kunnen allemaal worden aangepast. Lukt het niet? Neem dan contact op, ik help jullie graag! /p>

De lettertypes uit de ontwerptool zijn standaard. Hier kunnen zelf geen lettertypes aan toegevoegd worden. Wel kan ik afbeeldingen toevoegen van lettertypes, neem daarvoor contact op.

Wil je zelf een foto of clipart uploaden? dat kan! In de ontwerptool kan een eigen afbeelding geüpload worden. Dit kan in het rechtermenu, het tabje: afbeeldingen en versieringen aan te klikken, klik op de button met afbeelding toevoegen, selecteer op je computer welke afbeelding je wilt uploaden en klik op uploaden. De afbeelding verschijnt dan vanzelf in je kaart en kan je op het juiste formaat maken.

Een foto van goede kwaliteit is 300 dpi op ware grootte. Weet je niet zeker of je foto de juiste kwaliteit heeft? Mail dan naar info@leintjes.nl.

Boven de kaart staat naast preview: hulpraster. Klik deze aan en je ziet ruitjes over de kaart verschijnen. De rode lijnen zijn de midden lijnen, de overige lijnen kan je gebruiken voor overige uitlijning. Klik het icoontje van de hulpraster weer aan en de lijnen worden weer onzichtbaar.

Elke kaart is op de achterkant voorzien van mijn logo. De ontwerpen zijn allemaal exclusief door mij dus leintjes.nl gemaakt en daar ben ik trots op! Het is mogelijk om de kleur en de plaats van het logo aan te passen. Neem hiervoor, voor het bestellen, contact met mij op dan kan ik dit aanpassen. Wil je het logo echt niet op de kaart hebben? Dan kan het logo tegen een meerprijs van € 25,- verwijderd worden. Neem hiervoor contact op via de mail voordat je de kaarten gaan bestellen. Het is namelijk niet mogelijk om na bestelling nog te wijzigen. Stuur een mailtje naar info@leintjes.nl

De kleurweergave op het beeldscherm kan afwijken van de kleur op de druk. Dit omdat elk scherm zijn eigen instellingen heeft. Daarom raad ik aan altijd een proefdruk te bestellen. Zo weet je zeker dat de kaart de juiste kleur heeft.

Ik lever de kaartjes op verschillende papiersoorten, elke papiersoort heeft zijn eigen eigenschappen. Door een papiersoort te kiezen kan ook de kleur anders worden van je keuze. Is de papiersoort zoals biotop een beetje geel dan zijn de kleuren ook geler dan een druk op wit papier. lees meer over papiersoorten op de speciale papiersoorten pagina. Daarnaast kunnen kleuren op verschillende papiersoorten anders uitpakken, bestel daarom altijd een proefdruk om goed alles te kunnen beoordelen.

Een eerste proefdruk kost € 1,- bij een standaard druk bij foliedruk of een kaart met bijzondere afwerking is dit € 2,50 of € 4,-. Hiervoor ontvang je een proefdruk van jullie kaart op het door jullie gekozen papier, een proefpakketje met de verschillende papiersoorten die wij aanbieden en de envelopkleuren. Een proefdruk kan je bestellen voor kaarten waar je er eventueel later meer van wilt bestellen. Bestel je meer dan 1 proefdruk dan wordt er voor de volgende proefdrukken de reguliere prijs berekend. Een proefdruk is bedoeld om te zien hoe de kleur, tekst en afbeeldingen van je kaart uitkomen op een bepaalde papiersoort. Proefdrukken die op werkdagen voor 18.00 uur besteld zijn, worden dezelfde dag in productie genomen. De proefdrukken worden verzonden wanneer het kaartjes gereed is afhankelijk van de afwerking.

De bestelde proefdruk kan je terugvinden in je account. Bij account ga je naar bestelling. Hier vind je een overzicht van je bestelling. Klik op de kaart om deze te bekijken of verder te bewerken. Heb je een proefdruk besteld zonder account aan te maken? Maak dan eerst een account aan zodat ik je bestelde kaartje in je account te maken.

Je kunt een low res jpg van de voorkant van je kaart aanvragen vanaf 50 stuks, bijvoorbeeld om naar vrienden in het buitenland te mailen. Helaas kan ik geen drukbestand leveren in verband met de copyright van mijn kaartjes. Het is ook niet toegestaan het ontwerp te gebruiken om te drukken. Wil je andere producten van je kaart? Neem dan contact op zodat ik je verder kan helpen en een product kan leveren of opmaken.