De trends voor 2022 in trouwkaarten

Jullie trouwkaart of Save the date is het eerste wat jullie gasten te zien krijgen van jullie bruiloft en het is fantastisch als dit al compleet in stijl met jullie mooiste dag. Er wordt niet vaak aan gedacht maar jullie gasten spiegelen zich ook met de kaart die ze ontvangen. Ze stemmen hier kleding op af en of de stijl en sfeer. Het is dus belangrijk dat je iets kiest wat bij jullie past maar ook bij de dag die jullie voor ogen hebben. Maar wat zijn nou de laatste trends voor trouwkaarten? Ik heb er een aantal voor jullie verzameld ;-)

Liefs, Marjolein


STIJLVOL / SOPHISTICATED

Stijlvolle trouwkaarten met een mooie detail zoals een getekend takje maar ook bijvoorbeeld een wapen in combinatie met jullie trouwlogo / monogram. Je ziet bij deze trend ook vaak een set van verschillende kaartjes met bijvoorbeeld een programma, route of andere informatie. De set is een stijlvolle combinatie van veel wit en een beetje kleur en dus afgewerkt met veel details. Je bindt het samen met een mooi lint of touwtje en decoreer je wellicht nog met een prachtige waxzegel.

Stijlvolle en Sophisticated trouwkaarten

Foto: Alexandra Vonk


FOLIE OP JE TROUWKAART

Laat je trouwkaarten afwerken met speciale technieken zoals goud-folie. Het maakt jullie trouwkaart extra chique. Er zijn verschillende opties hier in zoals letterpress waarbij  er een stempel gemaakt wordt e deze op ambachtelijke manier in het papier wordt gedrukt. Daarnaast is het ook mogelijk om digitale vormen te gebruiken. Zoals folie plat op het papier of folie met een reliëf. Met een reliëf is hieronder te zien op de foto. Ook is het mogelijk om andere kleuren te gebruiken zoals zilverfolie en koperfolie. Laat je informeren wat voor jullie de mooiste en geschiktste optie is qua budget.

Folie trouwkaarten

Foto: Leintjes


GROEN

Niet meer weg te denken is de trend met groen. Dit kan met een groene kleur of juist met blaadjes.
Er zijn veel mogelijkheden en of je nou van Modern, Klassiek of Vintage houdt er zijn veel variaties te vinden. Bijvoorbeeld deze set met prachtige olijftakjes.

Groene trouwkaarten

Foto: Alexandra Vonk


FLORAL

Afgelopen seizoen zagen we deze trend al in het interieur mooie oude schilderijen vertaald naar kussens, behang en allerlei mooie details. Dit zien we nu ook langzaam komen als trend in de trouwkaarten. Zoals deze set hieronder geïnspireerd op een schilderij uit het Rijksmuseum. Het maakt het daardoor chique en klassiek met een tikje modern.

Floral trouwkaarten

Foto: Leintjes


POCKETFOLDS

Een pocketfold is een chique mapje waar je alle informatie voor je bruiloft in stopt. Je gebruikt een hoofduitnodiging in het midden en in het vakje stop je alle informatie voor jullie gasten zoals een programma, details en adressen of je ceremoniemeester brief. Je kan dit helemaal aanpassen naar jullie smaak en ook toespitsen per soort gast. Hierin zijn er veel mogelijkheden. Je kiest een mapje welke jullie mooi vinden qua formaat en papiersoort maar elk ontwerp uit de webshop kan vertaald worden naar een pocketfold.

Pocketfold trouwkaarten

Foto: Leintjes


AL HET DRUKWERK VOOR JULLIE BRUILOFT IN DEZELFDE STIJL

Steeds meer zien we mooi verzorgde bruiloften waar in alle details kloppen. Het mooiste is ook bij je drukwerk om alles door te voeren tot in de puntjes. Je begint vooraf bij de Save the Date en Trouwkaart. Op de dag zelf kies je voor programma kaarten, kerkboekjes, menukaarten, tafelkaartjes of cadeaulabels. Na jullie grote dag stuur je nog een bedankkaart. Dit kan allemaal in dezelfde stijl en zo maakt het jullie unieke stijl voor jullie complete dag.

Trouwhuisstijl Garden Party

Foto: Inge Kooiman Fotografie


IT'S ALL IN THE DETAILS

Maak jullie dag helemaal compleet! Naast drukwerk kan je jullie stijl ook doorvoeren in allerlei andere details zoals stickers, routingsborden, seatingplans, welkomstborden en nog veel meer. Je kleed je dag hiermee helemaal aan en maakt het af tot in de kleinste details.

Welkomstborden in stijl van je trouwkaart

Foto: Alexandra Vonk