home > 12 Beste Save the Date tips

De 12 Handigste tips voor het versturen van jullie save the date kaart

Save the dates

Op deze pagina lezen jullie allerlei tips over het versturen van jullie Save the Date's.

Inmiddels heb ik, Marjolein eigenaresse van Leintjes ruim 10 jaar ervaring met save the dates en trouwkaarten. Helaas zie ik dagelijks veel foutjes voorbij komen. Daarom heb ik deze handige lijst met tips voor jullie opgesteld, zodat jullie alles kunnen nalopen en straks alles goed op de save the date staat!


DO'S & DONT'S BIJ HET VERSTUREN VAN JULLIE SAVE THE DATE KAARTJES

 
1. VERSTUUR ALLEEN WANNEER JULLIE TROUWDATUM VAST STAAT

Het versturen van de save the date kaart doe je pas als jullie de trouwdatum hebben vastgelegd bij de gemeente en de locatie. Vergeet ook niet de datum te vermelden op jullie save the date.
De maand en de dag schrijf je met kleine letters dus bijvoorbeeld:  zaterdag 20 februari 2024.


2. WANNEER EEN SAVE THE DATE VERSTUREN?

De save the date verstuur je in principe een jaar tot een half jaar van te voren. Gaan jullie trouwen in het buitenland? dan is het aan te raden om het eerder te doen zo'n jaar tot 16 maanden van te voren.


3. MAAK EEN SPLITSING BIJ SOORTEN GASTEN

Willen jullie alle gasten een save the date sturen? Dan is het handig om een splitsing te maken tussen de verschillende gasten. Dit kunnen jullie bijvoorbeeld doen door het dagdeel te vermelden of de benaming save the date en save the night te gebruiken. Zo weten jullie gasten ook gelijk of ze voor jullie bruiloft een dagje vrij moeten nemen.


4. KIES AL EEN TROUWHUISSTIJL

Het leukste is om al een stijl te kiezen en deze door te trekken naar de trouwkaarten en de rest van de bruiloft. Zo heeft iedereen gelijk een goede indruk van jullie bruiloft. Met de stijl die je kiest zien jullie gasten ook gelijk de stijl van jullie bruiloft en daarom is het te gek als zo het feestje al begint.


5. TROUWLOCATIE

De trouwlocatie vermeldt je niet op je save the date, mits dit in het buitenland is.


6. VERMELD GEEN PROGRAMMA

Een uitgebreide programma beschrijving is nog niet nodig om dit te vermelden op de save the date. Jullie sturen later nog de trouwkaart waar alle gedetailleerde informatie op staat. 


7. OFFICIËLLE UITNODIGING VOLGT LATER

Maak een vermelding op de save the date dat jullie trouwkaart later nog volgt. De save the date is een vooraankondiging van jullie huwelijk.


8. VERMELD JULLIE ACHTERNAMEN

Vergeet niet jullie achternamen te vermelden op de save the date. Uiteraard kennen jullie gasten jullie wel maar het is wel netjes om dit wel te doen.


9. VERMELD JULLIE HUISADRES

Het is handig om jullie huisadres te vermelden, zo hoeven jullie gasten niet gelijk het adresboekje te zoeken als ze jullie een kaartje willen sturen.


10. VERMELD EEN VERWIJZING NAAR JULLIE TROUWWEBSITE

Maken jullie een trouwwebsite? Dan is het handig om deze al te vermelden op de save the date. Zo kunnen jullie gasten meer informatie terug vinden over jullie bruiloft.


11. WILLEN JULLIE EEN FOTO OP JULLIE SAVE THE DATE?

Maak dan een afspraak bij jullie fotograaf voor een loveshoot, zo hebben jullie een originele save the date. Mochten jullie al een design hebben uitgekozen laat dit dan aan de fotograaf zien zodat deze rekening kan houden met de compositie van jullie kaart voor het mooiste resultaat.
 

12. ZOEK INSPIRATIE OP PINTEREST

Zoek op Pinterest naar leuke ideeën voor originele foto's en thema's.

 

BEKIJK DE HELE COLLECTIE SAVE THE DATES