Save the dates

De 12 Beste tips voor het versturen van je save the date kaart

Yes, jullie gaan trouwen! Natuurlijk wil je dit ook gelijk van de daken schreeuwen en je gasten op de hoogte stellen van de trouwdatum! Maar waar moet je op letten bij het versturen van een save the date. Wat zet je erop? Zodat iedereen de datum alvast in de agenda kan zetten. Daarom heb ik deze blog gemaakt met tips zodat je weet waar je op moet letten.


DO'S & DONT'S BIJ HET VERSTUREN VAN JULLIE SAVE THE DATE KAARTJES

 

1. VERSTUUR WANNEER JE DE TROUWDATUM WEET

Je wil natuurlijk van de daken schreeuwen dat je gaat trouwen maar het versturen van de save the date kaart doe je echt pas als je de trouwdatum hebben vastgelegd bij de gemeente en bij de trouwlocatie. Vergeet ook niet de datum te vermelden op jullie save the date. Vermeld de datum goed want e maand en de dag schrijf je met kleine letters dus bijvoorbeeld:  zaterdag 20 februari 2024.

2. WANNEER VERSTUUR JE EEN SAVE THE DATE ?

De save the date verstuur je in principe een jaar tot een half jaar van te voren. Ga je trouwen in het buitenland? dan is het handig om dit eerder te doen zo'n jaar tot 16 maanden van te voren, zodat je gasten al eventuele vliegtickets kunnen regelen maar ook langer kunnen vrij nemen dan 1 dag.

3. APARTE SAVE THE DATE VOOR DAGGASTEN & AVONDGASTEN

Wil je alle gasten een save the date sturen? Dan is het handig om een splitsing te maken tussen de verschillende gasten.Dit kan bijvoorbeeld door het vermelden of je gasten uitgenodigd zijn voor de dag of voor alleen de avond. Bij een save the date voor avondgasten kan je dan ook de benaming save the evening of save the night te gebruiken. Zo weten je gasten ook gelijk of ze voor je bruiloft een dagje vrij moeten nemen.

BEKIJK ALLE SAVE THE DATE KAARTEN

4. KIES EEN TROUWHUISSTIJL VOOR DE VOLLEDIGE STIJL VAN JE BRUILOFT

Hoe leuk is het als je save the date het begin is van jullie trouwdag, want als je een trouwhuisstijl kiest is het leuk om dit door te trekken naar de trouwkaarten en ook de rest van de bruiloft. Zo wordt je trouwhuisstijl een herkenbaar element op de bruiloft en heeft iedereen gelijk een goede indruk van jullie bruiloft. Met de stijl die je kiest zien de gasten ook gelijk je stijl van de bruiloft en daarom is het te gek als zo het feestje al begint.

5. TROUWLOCATIE VERMELDEN?

Hoewel je wil laten zien waar je gaat trouwen hoef je je trouwlocatie niet te vermelden op de save the date. Echter trouw je in het buitenland, heb je veel buitenlandse gasten of bied je een hotelovernachting aan? Dan is het handig om dit wel te vermelden.

6. NOG GEEN PROGRAMMA VERMELDEN

Je grote dag wil je natuurlijk delen maar een uitgebreide programma beschrijving is nog niet nodig om dit te vermelden op de save the date. Wellicht wijzigt er nog iets last-minute op je planning en je wil niet je programma moeten corrigeren naar je gasten. Verstuur bij de trouwkaart het programma waar ook alle andere gedetailleerde informatie op staat. 

7. OFFICIËLE UITNODIGING VOLGT LATER

Maak een vermelding op de save the date dat jullie trouwkaart later nog volgt. De save the date is immers een vooraankondiging van jullie huwelijk. Het zinnetje officiële uitnodiging volgt later wordt hier veel voor gebrukt.

8. VERMELD JE ACHTERNAMEN

Het klinkt eenvoudig maar vergeet niet jullie achternamen te vermelden op de save the date. Uiteraard kennen je gasten je wel maar het is wel netjes om dit wel te doen want wellicht kennen je gasten meer Kees & Wendy's. Je kan jullie volledige namen ook vermelden bij het huisadres zodat je dit in het klein kan vermelden op de save the date.

Populaire Save the Date kaarten

save the date kaart chateau neercanne       Save the date kaart chique bohemian palmgras       Save the date kaart chique getekend trouwlocatie parc broekhuizen       Save the date kaart getekend pastelbloemen goudfolie       Save the date kaart getekende lampjes olijftakjes       Save the date kaart getekende blaadjes trouwlocatie

9. VERMELD JULLIE HUISADRES

Het is handig om het huisadres te vermelden, zo hoeven je gasten niet gelijk het adresboekje op te zoeken als ze zo lief zijn om een kaartje te sturen.

10. VERMELD EEN TROUWWEBSITE

Maak je een trouwwebsite? Dan is het handig om deze al te vermelden op de save the date. Zo kunnen je gasten al meer informatie terug vinden over jullie bruiloft. Dit is zeker met een buitenlandse bruiloft of een bruiloft met veel buitenlandse gasten handig om te doen.

11. EEN  SAVE THE DATE ROND DE FESTDAGEN VERSTUREN?

Bekijk dan de speciale collectie kerst save the date kaarten, dit is een collectie met speciale save the dates in combinatie met een kerstkaart. Een twee in één dus bekijk de collectie kerst save the dates.
 

12. ZOEK INSPIRATIE OP PINTEREST

Pinterest is een superfijn medium om de leukste plaatsjes te zoeken maak een moodboard met leuke ideeën voor originele foto's en thema's. Volg je mij al op pinterest

Bekijk mijn collectie Save the Dates of lees andere blogs die je kunnen inpireren.